Lothepuslua

 

Den skulle jeg hvertfall aldri strikke. Av den enkle grunn at "alle" strikker den. Det er heldigvis lov å ombestemme seg, så da jeg fikk telefon fra en av gullungene var det ikke så vanskelig å si ja til oppdraget.

 

 

Jeg har blandet litt garnsorter så jeg tror det er best å ta denne i håndvasken sånn for sikkerhetsskyld. Tror det blir med den ene, men en skal jo aldri si aldri..


 

 

#strikk #strikking #lue #

Favoritt sjalet

 

En klar favoritt på sjalfronten er Flower Basket det er strikket i Kauni 8/2 som jeg kjøpte av Vibbedille tidligere i år. Jeg strikket det på pinne 5 mm, da blir det et deilig og luftig sjal.Jeg brukte bare 113 gram og størrelsen er et middels stort sjal.

 

Her er det før vask og blokking. Det må vaskes for det er rester av spinnolje i garnet så det lukter litt "fabrikk" og en kjenner også at en får litt olje på hendene under arbeid.

 

 

Her er det vasket (for hånd) og lagt til blokking med nåler (husk rustfrie). Av og til tar det litt tid å få plassert alle nålene for en må justere litt underveis, men det går kjapt med dette sjalet. Nå er det bare å vente til det er tørt og så er det klart til bruk. 

Det er fine fargeskift i garnet så jeg ble veldig fornøyd med dette sjalet.

 

Et garnnøste med acryl

 

 

Acryl kan gi mange og enhver frysninger både her og der, men av og til så havner det i hus allikevel. På mystisk vis dukket dette nøstet opp. Jeg er så statisk at ren akryl får alt hår til å stå i stram giv akt, men statisk kan jo også brukes til noe fornuftig :)

 

En kan strikke en støvklut og en moppeklut. Moppekluten er ca 30 cm lang, den strekkes og festes på moppen, enten i hullene eller en kan sy sammen endene og litt inn mot midten. Da putter en holderen inn i moppekluten. Jeg synes den er perfekt til tørrmopping for den suger alt til seg og det blir sittende der. En kan også fukte den lett og freshe over gulvet. 

 

Her er moppekluten festet til holderen i de hullene som engangsmoppene skal sitte fast i.Kanskje sparer en miljøet litt ved å ikke bruke engangsmopper. De er jo søppel med en gang de er brukt. Strikker en slike kan en bruke dem lenge. Det er jo bare å riste av støvet og slenge den i vasken med annen egnet vask.

Litt forvirret

Det er alltid litt forvirrende å starte på noe nytt. Så også ny blogg. Det blir sikkert forandringer etter hvert, men en kan ikke sitte og knote i evigheter. En må bare starte.