Still light møter Grå kjole

Still Light  en klar favoritt, både med fasong og funksjonalitet. Nå har jeg to strikket etter orginaloppskriften, så jeg tenkte at det var greit med litt forandring.

Nå strikker jeg overdelen etter Still Light og underdelen etter oppskriften som heter noe så enkelt som Grå kjole. Om det blir vellykket er en annen sak, en får bare vente å se. Det er ikke verre enn å rekke opp om jeg ikke blir fornøyd.

 

Oppskriften på den grå kjolen finnes i boka Vinter strikk.


 

Jeg strikker i ullteppegarn på pinne 3 mm. Det mangler vel 2 cm før jeg kan dele av til armene. Hvilken farge jeg skal ha til mønsteret har jeg ikke bestem meg helt for enda, men det skal strikkes noen cm før jeg trenger å ha det klart. Kjolen er strikket nedenfra og Still Light ovenfra, men det er ikke noe problem å sjonglere litt med forskjellige mønster.
#strikk #stillight

03.03.2017

Det er på høy tid å fornye sokkeskuffen. Det er rart at alle blir slitt samtidig... Nå har jeg stoppet og stoppet på de gamle, men det sitter langt inne å kaste noe som er håndlaget og som det er brukt noen timer på å lage. 

Denne gang falt valget på Fidget socks, skulle nok bruk pinne 2,5 istedenfor 3 mm for de ble litt løse og litt store over hælen. Det spørs om det blir slike sokker som snur seg slik at hælen ender opp på oppsiden av foten. De er strikket i den minste størrelsen, hele 66 masker, men har justert maskene på foten så de ikke skulle bli gigantiske. Var nok litt i en annen verden da jeg la opp, for jeg vet jo så inderlig vel at 66 masker er altfor mye til min fot.

 

 

 

Av restene av en sokk ble det en liten fugl fra Arne & Carlos. Her brukte jeg pinne 1,5. Med et lite nebb og litt pynt kan det jo hende at den havner i påskepynten.

#sokker #strikking #arneogcarlos #fugl