Variasjon over Still Light

Still Light oppskriften er lett å forandre litt på.

Orginaloppskriften er brukt til en har delt av til armene. Har økt to ganger i hver side hver tiende omgang. Lommeøkningene er ikke tatt med.

Har brukt ullteppegarn på pinne 3mm. Var spendt på om det ble grovt som en striesekk også etter vask, men den ble myk og god etter en omgang i vaskemaskinen.

 

 

 

Jeg har like godt startet på en ny Still Light. Denne gang i lyseblå Silja for det var det jeg hadde for hånden. Lyseblå er ikke en farge jeg bruker til vanlig, men med litt sommerfarge på kroppen kan det jo bli fint. Denne blir strikket etter oppskriften.


 

 

Holder også på med det royale svøb. Tiden flyr avgårde nå på våren, men det trenger ikke være ferdig før i august. Satser på at det skal gå bra.


 

 

Nå skulle våronna være i full gang, men slik så det ut da jeg stod opp kl 07. i dag.

Ikke så mye å gjøre så lenge været er slik. Værmeldingene er heldigvis bra framover så det er kanskje en mulighet til å sette spaden i svart mold snart og sette bort snøskuffa.


#stilllight #detroyalesvøb #snø #april

Palmesøndag

En hage er ikke bare grønn, slett plen og beine kanter. Den er så mye mer. Den er faktisk en symbiose. Planter, insekter og småkryp er avhengige av hverandre for å overleve.

Vi er også avhengige av naturen for å overleve, det vet vel de fleste, men en kan jo lure av og til på hva vi egentlig vet og forstår.

 

Min hage har mye rart, men ikke så mange beine kanter og absolutt ingen "golfplen". Plenen er både humpete og ujevn med masse innslag av mose. Vi har gjort noen forsøk på å fjerne det verste av mosen, men den kommer alltid snikende tilbake. Vel, kan jeg ikke slå den så får jeg leve med den.

Jeg har en skråning i hagen som skulle være full av bugnende blomster og planter, i hvert fall var den det i hodet mitt.

Den ligger litt i halvskygge og der trives som kjent mosen. Så nå heter den bare Mosebakken med noen innslag av planter og blomster.

 

 

 


 


 

 

Dominostrikk

Dette lappeteppet var egentlig ferdig for ett par å siden. Det ble litt kort, akkurat så mye for kort at en må dra i det for å dekke hele kroppen under middagsluren på sofaen. Å forlenge det er ingen sak når en strikker det i dominoruter. Det er så praktisk for da slipper man montering, bare feste tråder etter hvert.

Jeg har brukt rester etter sokkestrikking, nå er det en stund siden jeg har strikket noe særlig med sokker så jeg måtte på leting i mine gjemmer, men bare en finner rette posen så var det ikke måte på rester som dukket opp. Tror det skal holde med 2 rader, er jeg i slag så blir det 3.

Her finnes det oppskrift på dominoteppe og googler man så dukker det opp mange flere. 

 

Det våres ute, men våren er lunefull og i dag er det regn, sludd og snø. Rene kinderegget. Vi går på samme smellen hvert eneste år og må vel vente til godt ut i mai før vi er noenlunde sikker på at våren virkelig har kommet på disse traktene.


#strikk #strikking #dominostrikk #lappeteppe #restegarn #vår