12 måneder - 52 par

Jada, nok en gang melder jeg meg på 52 par sokker på 12 måneder. Like optimistisk hver gang. Sist ble det vel 26 par til januar, men da måtte jeg kaste inne håndkleet av diverse årsaker. Herligligheten foregår selvfølgelig på Ravelry og heter 52 Pair Plunge/26 Pair Plunge Påmeldingen varer ut juli så det er enda tid til å melde seg på om du vil være med.

Jeg går på med krum hals nok en gang og er hvertfall i gang.

 

Første par ut var et enkelt par med ankelsokker strikket i Vikinggarn. Selv om det er sommer og kanskje litt sol er det deilig med noe varmt på føttene. Ankelsokker får en egentlig aldri nok av.
 


 

 

Andre par ut, et par ankelsokker til. Rester fra Viking og Sisu. Striper er jo alltid kledelig?

 

  

Så var det tredje par da. De skulle jo bli noe helt annet enn dette, men jeg fant jo fort ut at det mønsteret var en anelse litt for avansert for sommerhjernen og når det i tillegg skulle være bilstrikk så sa det seg selv. Jeg beholdt bare kanten oppe fra mønsteret 

Honey and clover

Jeg hadde tenkt å beholde disse selv, de er jo doble, gode og varme til vinteren, men så er det en til i huset som er like glad i ullsokker som meg så jeg fikk ikke prøvd dem på engang før de forsvant ned i kjelleren.

 

 

 

 

Så må jeg bare vise fram rosen "Wenche" 

Den finnes ikke i salg lenger for den viste seg vist å være litt vanskelig (?) å drive. Jeg har hatt mine i flere år, hadde 3, men nå er det 2 igjen. Satser på at når de har vart så lenge så holder de ut i flere å framover. 

 

Her er den nettopp sprunget ut.

 

 

Etter noen dager ser den slik ut.

 

Nå ble det plutselig slutt på varmen her, men satser på at sommeren skal vare en stund til.

 

 

#strikking #sokker #hage #roser #striper

 

 

 

 

 

Sommer?

Når hjernen ikke virker helt er det fint at det går an å gjøre det annerledes enn det en hadde tenkt. Disse sokkene skulle egentlig være Honey and clover, men akkurat i dag funket ikke den delen av hjernen som leser mønster så da ble det slik i stedet. Hvordan resten av sokken blir gjenstår å se. Den blir til etter hvert som jeg strikker.

 

 


Nå gjenstår det bare å feste noen tråder og sy sammen hjørnene på Det royale svøb så er det ferdig, men det får bli en annen dag. Litt tiltak å sette i gang med det, men det er jo egentlig for gjort.

 

 


 

Været? Ja, det er vått og kaldt. Føler vi har hatt en evig høst siden starten av juni. Vi skulle ha gått barbeint, svettet og kost oss i sola nå. I stedet sitter vi inne og hutrer med ullsokkene på. Blomstene som kalles for "sommerblomster" har kummerlige forhold, men holder ut og venter på bedre tider.

Favoritten Still Light

Trenger vel ikke si at Still Light fremdeles er en stor favoritt. 

Denne har nå vært ferdig lenge og brukt masse. Det ble vel en pga fargevalget og fordi om kalenderen viser juni eller juli er ikke det synonymt med høye temperaturer. Det er godt å ha noe som luner når gjennomsnittstemperaturen ligger på 10-12 grader. Vi skulle ha ligget ute i sola og svettet, vært på stranda og svettet enda mer, ikke gått rundt med ullklær.

 

Jeg brukte Silja garn siden det var det jeg hadde tilgjengelig. Stripene er i Sisu. Det eneste som er irriterende er at garnet nupper på meg. Jeg har til nå ikke funnet en eneste garnsort som IKKE nupper. Det er kanskje fordi jeg er så "elektrisk". Må passe meg vel for å bruke sko som skaper statisk elektrisitet, da stritter det korte håret jeg har og gnistene står bokstavelig rundt meg.

 

 

 

Heldigvis så blomstrer rosene selv om det skorter på sommertempen. Disse to er nye av året og jeg håper de vil bringe glede i mange år framover.


"Mundi""Cinderalla"

 

 

#stillight #strikking #roser #sommer